Zasebnost in piškotki

Varovanje osebnih podatkov

V podjetju Armapet d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost ter varujemo vaše podatke.

Poslujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), od objave teh pravil pa tudi z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Upravljanje s podatki

Upravljalec podatkov je podjetje Armapet d.o.o..

Oblike sodelovanja

Naše storitve lahko uporabljate kot:

  • neznani uporabnik
  • registrirani uporabnik
  • registrirani kupec.

Vaš obisk bomo v anonimizirani obliki šteli za namene statistike obiska in tehničnega nadzora pravilnega delovanja spletne strani.

Osebni podatki, ki jih zbiramo

O naših registriranih uporabnikih in kupcih zbiramo več vrst osebnih podatkov:

  • podatki o identiteti (ime, priimek, elektronski naslov, uporabniško ime in geslo, ki je šifrirano in znano le uporabniku (tudi mi ga ne poznamo). Podatki o identiteti poslovnih uporabnikov vključujejo tudi naziv podjetja in davčno številko oziroma številko zavezanca za DDV. Številko zaveznaca za DDV hranimo tudi za fizične osebe, ki poslujejo kot zaveznaci za DDV)
  • kontaktni podatki (naslovi za dostavo, naslov za izdajo računa in telefonska številka)
  • finančni podatki (podatkov o vaših kreditnih karticah ne hranimo. Te podatke posredujemo le izdajatelju vaše kreditne kartice oziroma ponudniku izvedbe plačil (kot je na primer PayPal). Enako velja za druge podobne oblike plačevanja preko spleta)
  • podatki o nakupih in plačilih (hranimo vse podatke o vaših naročilih in plačilih, vključno s podatki o stornacijah in vrnitvah naročil)
  • podatki vezani na vašo uporabo in profil (pogostost obiskovanja posameznih oddelkov, zadnji ogledi izdelkov, izdelki v nezaključenem naročilu, pogosti nakupi, komunikacija z nami preko kontaktnih formularjev in e-pošte)
  • tehnični podatki (za zagotavljanje pravilnega delovanja spletne strani, varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, operacijskem sistemu, vrsti naprave s katero dostopate na našo stran in podobno).

Kako pridobivamo podatke

Podatke pridobivamo na več načinov:

  • pri registraciji na spletni strani
  • ko oddate naročilo
  • ko prekličete naročilo
  • ko preglejujete vsebine na naši spletni strani
  • ko nam posredujete različna vprašanja, zahtevo za reklamacijo, vrnete izdelek, ...
  • ko z nami komunicirate preko družbenih omrežij
  • iz drugih virov (na primer pri potrjevanju kreditne sposobnosti ali pri izvedbi plačil s kreditnimi karticami podatke pridobimo od finančnih institucij oziroma ponudnikov plačil s kreditnimi karticami).

Tehnične podatke pridobivamo avtomatično.

Za kaj uporabljamo vaše osebne podatke

Podatke o registriranih uporabnikih in kupcih ter nakupih zbiramo za:

  • izvedbo vaših naročil
  • zagotavljanje naših zakonskih obveznosti (na primer za vodenje poslovnih knjig) in poslovnih interesov
  • za profiliranje kupcev z namenom prikaza prilagojenih ponudb
  • za spremljanje statistik, obnašanja uporabnikov in kupcev, analize poslovanja, planiranje in podobno, pri čemer so uporabljeni podatki anonimizirani.

Vprašanja, ki nam jih posredujete preko kontaktnih obrazcev ali e-pošte, bomo uporabili izključno za razrešitev težave ali pripravo odgovora na vprašanje.

V kolikor boste z nami komunicirali preko družbenih omrežij, bomo vaše podatke lahko uporabili tudi za to, da vam preko istega družbenega omrežja posredujemo marketinška in druga sporočila skladno s pogoji in dovoljenji, ki ste jih dali upravitelju družbenega omrežja.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Poleg nas lahko vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši zaupanja vredni partnerji, ki jih potrebujemo pri izvedbi, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov:

  • dostavnim službam posredujemo podatke, ki jih potrebujejo za prevoz in oddajo naročila
  • v primeru, ko vaše naročilo vključuje izdelke, ki so na zalogi pri dobavitelju, mu posredujemo podatke, ki jih potrebuje za pripravo pošiljke z vašim naslovom za dostavo in vsebino naročila
  • dobaviteljem in pooblaščenim serviserjem, v kolikor reklamacije ali vprašanja, pri katerih potrebujemo njihovo sodelovanje, urejate preko nas
  • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, ipd.).

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z zakonodajo. Posredujemo jim le podatke, ki so nujni za uspešno izvedbo naročila, prodajnega procesa ali druge aktivnosti.

Vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

Roki hrambe osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za zaključek naročenih ali dogovorjenih aktivnosti, ter potem v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe.

Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica.

V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, podatke hranimo v skladu z zakonsko zapovedjo.

Zagotavljanje varnosti

Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, razkritjem, neželjenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Za prenose vseh osebnih podatkov uporabljamo tehnologijo TLS oz. SSL, ki skrbi za kodiranje informacij med prenosom.

Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom.

Prosimo, da nam pri varovanju vaših osebnih podatkov pomagate tako, da tudi sami poskrbite za varnost vašega uporabniškega imena in gesla.

Piškotki

Na domeni evolutionsub.si, poddomeni www.evolutionsub.si in vseh drugih povezanih domenah in poddomenah (evolutionsub.com, evolutionsub.net) uporabljamo lasten sejni piškotek za izbiro jezika, delovanje in zagotavljanje varnosti ter preprečevanje zlorab spletnih obrazcev, sistemov za prijavo in vnosa podatkov in naročil.

Sejni piškotek se imenuje session_id_e_trgovina in se namesti šele, ko je prvič potreben in se tudi kasneje uporablja le po potrebi. Ta piškotek je nujno potreben za zagotovitev storitev, ki jo kot uporabnik ali kupec izrecno želite (kot je izbira jezika, prijava, vnos naročila in podobno) in se v vaši terminalski opremi ne shranjuje za daljši čas ali trajno.

Vaše pravice

Našim uporabnikom in kupcem zagotavljamo vso podporo pri uresničevanju pravic:

  • na tej strani vas v celoti seznanjamo s tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke
  • na voljo smo vam, da uveljavite vašo pravico do popravka
  • v določenih primerih lahko uveljavite tudi pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov (če ste pri nas kupovali, prosimo upoštevajte, da moramo vaše podatke hraniti skladno z zakonodajo)
  • v določenih primerih lahko zahtevate začasno ali trajno prepoved nadaljne obdelave vaših osebnih podatkov v celoti ali delno
  • na vašo zahtevo vam bomo vaše osebne podatke posredovali zbrane v elektronski obliki
  • obravnavali bomo vaše ugovore na obdelavo vaših osebnih podatkov.

Del pravic lahko uveljavite neposredno z vpogledom na to stran in v navedene vsebine. Za naše registrirane uporabnike in kupce smo pravico do popravka zagotovili tudi preko vmesnikov.

Vse ostale pravice lahko uveljavite tako, da nas o vaši zahtevi obvestite s priporočenim pismom na naslov: Armapet d.o.o., Vanganel 1e, 6000 Koper - Capodistria, Slovenija.

Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Razširjen obseg pravic od 21. maja 2018 dalje velja tudi za vse, ki so nam osebne podatke posredovali pred tem datumom.